Tannlegevakt: top kvalitet og service til rimelig pris

effektiv trekking av tann

Tilnærmet hele mitt liv har vært i den norske hæren. Det er snakk om 25 år i aktiv tjeneste. Og min usunne sukkerholdige diett tok meg igjen til slutt og sendte meg av gårde til den lokale tannlegevakt nært Ski på Vinterbro Tannlegesenter i Fagerstrand området der jeg bor. Som et livstids medlem av den norske hæren har jeg virkelig ikke hatt et sunt liv og livsstil (i motsetning til det mange tror er tilfellet i militæret). Når man er i aktiv tjeneste, så bryr man seg virkelig ikke mye om hvor mye sukker og sukkerholdige ting man putter i seg hver eneste dag. Selvfølgelig har militæret egne tannleger og slikt men man får virkelig ikke den beste behandlingen der. I 25 år hadde jeg ikke peiling på hvordan min tannhelse egentlig har vært. Jeg har ikke hatt tannpine noen gang og jeg har ikke brydd meg om temaet. Det var da inntil nylig når jeg måtte løpe til vår nærmeste tannlege grunnet uutholdelig smerte i kjeften.

For en uke siden var jeg og svømte på Fagerstrand-stranda med min sønn Fredrik, når jeg plutselig kjente at jeg hadde et grusomt tannverk i en av mine tenner lenger bak i munnen. Jeg svømte tilbake til brygga og fortalte min sønn at han skulle dra hjem. Jeg måtte søke etter hjelp. Så jeg fant disse folka på Vinterbro Senter. Jeg hadde tidligere fått mange anbefalinger fra flere bekjente om at tannlegene her var Follos desidert beste. Uten så mye valg, ringte jeg da tannklinikken klokka 8:00 på kvelden uten noe som helst håp om å få svar. Men utrolig nok fikk jeg en akuttime klokka 8:30. Så når jeg ankom tannlegevakta ble jeg tatt imot inn på rommet av selve tannlegen. En ung herrekar alene i hele klinikken. Så ut som han hadde kommet nettopp til klinikken kun for å ta imot meg. Han spurte flere spørsmål og forsikret meg om at jeg er i gode hender og sa at: «våre pasienter skal aldri oppleve smerte i tannlegestolen hos oss».

Ingen ville tenke å tilbringe sin lørdagskveld på en tannlegevakt. Men etter 15 minutter med undersøkelse og bildetaking sa han til meg at en av mine jeksler bak i munnen hadde fått stor råte grunnet en dårlig visdomstann. Han fortalte meg at det er 2 alternativer her. En er at tanna trekkes der og da eller at han kunne forsøke å redde den. Men da ville det koste en del og at reparasjon av tanna kunne ha usikker fremtid uansett grunnet stor skade på tanna.

Rotten teeth

Så visdomstanna hadde forårsaket stort hull på tanna foran fordi visdomstanna drev og stupte i fremover retning. So etter 10 minutter ble vi enige om at han skulle trekke både visdomstanna og den skadde tanna der og da. Han satte bedøvelsen uten at jeg kjente noenting. Helt vanvittig. Har aldri opplevd noe slikt før. Så tok han et long-ass bor og kuttet tennene i flere biter for å gjøre trekkingen enklere.

Det morsomste var at han tannlegen brukte en stor lupe når han drev og jobbet med boret sitt. Første gang jeg så at en tannlege brukte faktisk luper og optics i en slik setting. Dette var visst en kran Ziess mikroskop som hang fra taket med et stort kamera.

Det hele tok 45 minutter og jeg hadde haken i fanget mitt for jeg skjønte ikke hvordan i huleste han klarte å fjerne 2 tenner med så lange røtter så kjapt og effektivt. På slutten fikk jeg en veldig presis instruks om smertestillende medisiner og diverse. Måtte jo til selvfølgelig til apoket i byen fordi alle andre apotek i Follo var jo stengt.

Jeg sov som en baby den natta. Helt latterlig å ikke ha noe som helst vondt etter å ha trukket 2 tenner med så mye styr. Jeg er helt lamslått av denne tannlegevakta her og skryter av han til alle jeg kommer borti. Helt utrolig.

Etterpå ville jeg liksom finne ut hva denne tannlegen gjorde med sitt bor. Jeg fikk jo også med meg deler at den skamferte tanna da:

trekke tann

I etterkant ville jeg vite hva tannlegen virkelig gjorde med det boret sitt. Det var jo klart at disse folka er veldig gode i sitt arbeid.. Han hadde fortalt meg at han vanligvis bruker langt mere tid til å forklare alt før og etteret inngrep men siden min time var en akutt time så sent på kvelden, så hadde han ikke tid til dette den dagen. Men han kunne forklare alt senere. Det kunne se ut som han kom til klinikken etter å ha fått anropet fra meg (virket som han er eieren av klinikken) på kvelden bare for å hjelpe meg. Så utrolig takknemlig for denne makeløse servicen jeg fikk.

Dette var en video jeg fant om hvordan man graver ut en visdomstann som gjemmer seg under tannkjøttet: