Riflene etter min smak

Det er tonnevis med rifler som fins der ute. De er vanligvis brukt av militøret og andre rettshånhevende institusjoner som politiet eller nasjonalgarden. Viktig å vite at ikke alle rifler er laget likt. Hver av de forskjellige typene har sine karakteristikk, bruksområde og verdi. Mesteparten er da selvfølgelig brukt av militæret i å dominere i slagmarka. I alle mine 25 år i militæret har jeg borti det meste moderne rifler produsert av statene og russland. Jeg har mine egne favoritter. Dette er dubbeditter som gir deg en overlegen rusende følelese av makt og uovervinnelighet.

La oss gå gjennom noen av disse typene:

AS50

Denne er designet av et britisk selskap kalt ‘Accuracy International’. Første gang AS50 ble brukt var i 2007. Denne rifla er ansett som en av verdens beste sniper rifler i verden. Den er overlegent mektig med .50 BMG sniper som kan brukes som anti-material rifle og kan gjøre brukeren i stand til å velge deres mål på store distanser som 1.5 km. Denne kan skyte utrolige 5 rounds hver 1.6 sekund. Utenom det å ha lang distanse kapabilitet for å søke etter mål, er AS50 ekstremt presist i dets målsøking og treff. Det er relativt lett i vekt og kan håndteres lett av soldater som ikke er så store og muskuløse. Denne rifla kan settes sammen i knappe 3 minutter eller kanskje enda fortere. Jeg foretrakk denne rifla alltid fremfor noen andre.

SA80A2

Denne rifla etter min mening er da en av de aller beste og en av mine favoritter også. Denne er designet og fremstilt av den britiske Royal Small Arms Factory. SA80A2 ble for første gang brukt langt bakover i tid i 1985. Så denne kan gjerne kalles en classic. Den er også omtalt som verdens mest pålitelige rifle og tilnærmet alle liker å fyre løs med den i targettrening. Magasinet på denne er plassert like bak the avtrekkeren, noe som gjør dette våpenet relativt kompakt som igjen gjør den svært mobil og lettbevegelig. SA80 fyrer 5.56 mm rounds. Den vanlige brukeren finner den perfekt, på samme måte som undertegnede.

AK-74

Vel, den berømte AK-47 har blitt erstattet av den bedre nyere AK-74. Design og produksjons selskapet bak denne famøse rifla er Kalashnikov fra Soviet Union. Den produseres ikke noe mer. Første gangen AK-74 ble tatt i bruk var 1974. Denne rifla bruker mindre og lettere 5.45mm kuler. AK-74 har en a tilsidefoldbar stock, 41.40 cm barrel og en total lengde på 93.8cm.

Tracking Point

Denne er designet og fremstilt i US og den ble satt i brukt i 2011 for første gang. Tracking Point er ansett å være fremtiden. Den er satt å forandre rifleverdenen siden den er en ‘smart’ rifle. Tracking Point of US er verdens første selskap til å produsere presisjons-guida skytevåpen – et langdistanse riflesystem som er smart og gjenkjenner målet som er introdusert på forhånd og er smart nok til å vite når den skal fyre løs når målet er sikte. Denne teknologien er helt utrolig.